SİLOPİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Vizyon: Eleştiren, dürüst, kendine yeten ve güvenen, çevresindeki imkânları iyi kullanan, öğrendiklerini günlük hayatına uygulayan, bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, yaratılanı Yaradan´dan ötürü sevebilen, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız. Fiziksel imkansızlıklarını aşmış, öğrencilerini üst düzey mesleki yeterliliğe ve dini kaynakları orijinal dilinden okuyup anlayabilecek birikime sahip bireyler olarak toplum hizmetine kazandıran, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, yetiştirdiği öğrencilerle toplumda saygı ve güven uyandıran bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Dünyadaki gelişmeleri, yenilik ve değişimleri takip ederek, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 07.50-14.50
Isınma: Kalorifer
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: 2019-2020 Hentbol İl Üçüncüsü, 2021-2022 Hentbol İl İkincisi
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 04865182060

Belgegeçer - (486) 518 2060

WEB - https://silopikizanadoluihl.meb.k12.tr

Adres - Ofis Mah. 68. Cad. No.41 73400 Silopi/ŞIRNAK

Yerleşim Yeri - Ofis Mah. 68. Cad. No:41 Silopi/ŞIRNAK

Adres - Ofis Mah. 68. Cad. No.41 73400 Silopi/ŞIRNAK

Ulaşım

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde olup il merkezine 65 km uzaklıktadır.